fredag 15 juli 2011

Vanliga frågor som alltid kommer!

Alltid är det folk i min omgivning som frågar samma frågor eller tror på vissa myter tänkte ta upp några! 

1. Starkare i ena armen vad gör man? Jo om du tex är starkast i höger då tar du aldrig mer än väster! Du anpassar den starka armen efter den svaga, för tränar du den starka extra kommer du vara kvar. Det här är oftast inte ens ett problem.

2. I slutet på varje pass kör man många reps för att bli helt utmatad i muskeln så den har tränats ordenkligt! FEL FEL FEL, sluta upp med att göra "burn-out" på slutet det får inte dina muskler att växa det minsta det bara tröttar ut dem/bryter ner dem. Spara energin till nästa pass.

3. Cycklar jag på gymmet eller ute så bränner jag bara fett på benen! fel, du bränner lika mycket överallt! Du kan inte bränna fett på ett ställe ( punkt förbränna ). Det går inte.

Något som är sant är att man bränner mer när man joggar än när man cyklar för att fler muskler arbetar än bara benen.

Folk frågar också hur man får bra form på brösten! 

Mitt tips är att köra 60% övre bröst 40% mitten eller underdelen. Nu pratar vi inte om styrka utan om form! Gör 60% press övningar ( bänk press, hantel press osv ), 30% cabels sen 10% flyes.

Press övningar ger alltid dem bästa resultaten! Cables är ju båda press och flyes så man gör lite hur man vill där och ser vad man själv behöver mest, sen flyes behöver inte så mycket som folk kan tro för dem kommer automatiskt.

Ska skriva scheman och mer detaljerat senare! :)

Dagens tips!! 


När ni tränar så ska ni leta efter brännpunkten i muskeln, den är svår att hitta. Men i varje övning tänk att du ska spänna musklerna för någon, då känner du den direkt! Sakta sakta och tänk verkligen att du ska flexa får någon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar